17/3/09

Quina barra, senyors bisbes!

Migdiada, 14/07/06

Avui em permetreu que surti del meu habitual to positiu i de bon rotllo (el meu amic Wences en diria cursi o moñas) per parlar d'una cosa que m'ha posat de molta mala llet: la campanya de la Conferència Episcopal contra l'avortament. No és pel fet que facin campanya en contra, això no és nou. És per l'argument que fan servir. Veiem el titular de portada del diari que millor tracta als bisbes: "L'església acusa: es protegeix més al linx que als nens" (per cert: l'entrecomillat és meu perquè estic citant una frase textual, però al diari no hi ha cometes, cosa que vol dir que el diari no es limita a reproduir les paraules dels bisbes, sino que les fa seves).

El linx, més protegit que els nens. I ho diuen tan tranquils perquè per ells un òvul amb un espermatozou "clavat" (desconec el terme científic) ja és una persona. Anomenen nens no només als que estan a punt de néixer, ni als que tenen possibilitat de sobreviure, ni tan sols a un embrió, sinó a un protoorganisme de dues cel·lules.

Sí, és clar, protecció. Cal protecció per a les criatures, quí ho discutiria? Només faltava la dona del reverendo Lovejoy dels Simpsons cridant histèrica allò de "¡los niños! ¡¿es que nadie va a pensar en los niños?!".

Sí que cal protegirlos. I tant. Mira, al mateix diari, set pàgines després en trobo un bon exemple: els forenses confirmen el relat de quatre menors de les que pressumptament va abusar un capellà d'Igualada (una d'elles una disminuida psíquica).

7 comentaris:

Lluís ha dit...

Demostren ben poca imaginació amb aquest tipus de campanya. El contraact és massa fàcil:

Els bisbes dediquen més recursos a defensar embrions, que a defensar la vida dels milions de nens que moren de fam, que són víctimes de la guerra, o dels interessos de les indústria farmacèutica.

Només cal veure com han embolicat la troca amb el tema del nadó seleccionat genèticament per salvar la vida del seu germà.

Que segueixin així, que es quedaran sols!

Manel Marqués ha dit...

Efectivament, després de veure aquesta mateixa setmana com la medicina ha salvat de manera "pecaminosa" la vida d'una criatura (que s'hagués mort si el criteri epicscopal hagués prevalgut) aquesta colla hauria d'envermellir fins les orelles i anar amb el cap ben cot...

khalina ha dit...

Es fiquen on no els demanen.

Anònim ha dit...

Vamos a ver una cosa ....no hace falta que hagas un discurso "positivo" para que te llame cursi, eso va con el producto.
Despues de esta gran reflexión, directamente he de decir que no tengo nada que decir porque estoi totalmente de acuerdo contigo, he incluso diria más CON EL MINISTRO¡¡¡ por que el aborto en este país ES LIBRE Y GRATUITO y de eso hace 20 años.
Añadiendo más metros a la tela (porque tiene tela) las declaraciones sobre sexo del señor Razinguer (porque al gran inquisidor no lo llamaré Papa NUNCA¡¡)en su visita salvadora he evangelizadora a África (la próxima vez le prestamos la caravela del puerto y el cuadro nos queda que ni pintao). "El condom no es solución",claro como el se mata a pajas porque no puede tener relaciones, (ui calla que hacerse pajas también es sexo y el es casto). "Pero vamos a ver" como diria Federico, PERO QUE HACES HABLANDO DE ALGO QUE NI ENTIENDES NI SABES NI CONOCES (se supone), ni sabeis lo que es una familia, porque a vosotros no os aguanta ni Dios aunque creais creer lo contrario, ni las consecuencias de vuestros actos.
Amen
Wences
PD: un poco moñas TAMBIEN¡¡¡¡¡

Montse ha dit...

tan facil q era haver-nos inculcat el respecte i l'amor per la vida en lloc de la culpa i la por...

cal ser persona abans que res...

Montse ha dit...

per cert, la foto es una monadeta!!!

Salva Piqueras ha dit...

Això de la doble moral de l'església ja fa massa temps que dura... de fet des que el fundador va morir prematurament...

I crec que s'ha de crear ja la plataforma pro-blog del Wences.