25/12/09

Bon Nadal

Nit de Nadal a Badia, 25/12/09

L'americana que et poses dos cops l'any. La filla gran, encara emocionada perquè dimarts va fer cagar el tió a l'escola i avui a casa dels iaios hi haurà més regals. Les presses. L'olor de la sopa (no escudella) de la iaia. Un missatge furtiu del blocaire invisible per desitjar bon Nadal a X. El pernil per anar picant. La filla petita, que viu la seva primera Nochebuena, fa bondat i dorm com una soca en un bressol estrany. La fillola de mes i mig, que no pot dormir amb tant merder però ho porta força bé. Els veïns que decoren els balcons amb un gust més que dubtós però amb innegable il·lusió. Uns nens del bloc que truquen a la porta per cantar (força malament) una nadala aviam si cau alguna cosa. Un lluç farcit de-li-ciós. Una partida de Tabú amb els germans i nebots. Torrons, neules i alguna copa. Un "ui que tard". Un "si, els nens s'estan quedant clapats". Les gambes que ens hem descuidat a la nevera i que ningú es menjarà, almenys aquesta nit. Una estona de cotxe fins a casa, comentant la jugada, mentre les nenes ronquen al seient de darrera. Un post abans d'anar a dormir, feliç de viure un Nadal més.

13 comentaris:

Pepona ha dit...

Bon dia de Nadal des de Ca n'Aurell. l'escudella és a punt, les pilotetes miniatura a punt per nedar una estona. Els galets desitjant trobar-se amb la substància de la carn d'olla. L'api i els rabes nets i polits a l'aigua freda perquè trempin d'allò més. N'hi ha que fan gana pujant a La Mola; d'altres fan temps al llit, allargant la mandra fins a l'infinit. I d'altres, es dediquen a respondre els missatges dels amics. Bon Nadal a tots i per tots aquells que us estimeu.

Anònim ha dit...

Bon dia/nit de Nadal.... No m'agrada que t'en vagis a dormir tan tard, si no et llevaràs cansat, eh? Bona feina, de moment t'estàs portant molt i molt bé.... Feliç Sant Esteve demà.... (recorda que et vigilo, eh?)

Os Mandrós ha dit...

...t'has descuidart de parlar de la cara que vas posar al veure el meravellos regal que va portar el Pare Noel a la Laura, llàstima que no tingués la càmara a punt!, seria una bona foto per a un post.

Anònim ha dit...

Una altra pista per a tu, estimat Blocaire invisible meu.... Sóc algú que tinc un bloc de menys d'un any de vida.... i en tinc un altre però no hi escric, ja saps qui sóc?

Manel Marqués ha dit...

Ursus: he obviat els (pocs) moments negatius de la nit per fer-ho maco. Però ja que ho dius, hauré de tenir una xerradeta amb el Pare Noel sobre com es dinamita el treball constant d'uns pares portant una Barbie a una nena de 4 anys :(

Anònim: encara no ho sé, però amb això que m'has dit i una estona de recerca m'imagino que ho acabaré sabent

Susanna ha dit...

Ooooohhhh! Acabo d'escriure un post comentant que potser ja sabia qui eres i ara entro i llegeixo aquest post que, per cert, m'ha agradat molt. Mmmm... si vau cagar el tió potser no ets tu qui buscava...

Anònim ha dit...

Sr. Manel, Moltíssimes Felicitats en aquest nou Any i en el dia del seu Sant.... que si, que sé que és avui, per que el meu avi es deia igual, ah, i el segueixo vigilant de ben aprop, que els Reis ja s'acosten, eh? Porti's bé!!

khalina ha dit...

Bon any nou! I feliç sant segons llegeixo!

Veig que vas passar una bona nit de Nadal.

Ja saps qui és el teu blocaire invisible?

Anònim ha dit...

24 hores abans de Reis, ja tinc a punt el teu regalet.... Porta't bé, i demà, no vagis a dormir massa tard.... tot i que el dia 6 a les 0:01 ja tindràs el teu regal a casa meva. Bona nit i que descansis, jo m'en vaig amb el somriure d'haver fet un regal amb el que he disfrutat moltíssim i també he mig "patit" al mateix temps.... Ja saps qui sóc?

RaT ha dit...

passo per aqui buscant el meu BI i trobo aquest post de sentiments tan bonic. De fet el meu dia de Nadal també té uns sons semblants als teus (menys els nens). L'he trobat molt però que molt re-maco!!!
No sé si ets o no el meu BI però feliç 2010!

Manel Marqués ha dit...

Khalina: sí, em penso molt que sé quí és. Uns quants dies vaig pensar que eres tu, però ara ja sé que no (i més després del teu darrer post). Em penso que és una noia del Maresme que també fa fotos, tot i que una de les peces del puzzle no m'encaixa ...

Anònim (o hauria de dir "Anònima"?): pots estar segura que aniré a dormir tard, sempre ho faig la nit de reis. Però faré bondat i no obriré el regal fins que em llevi demà al matí.

RaTeta, moltes gràcies pels teus "piropos", me n'alegro molt que t'hagi agradat. I no, no sóc el teu BI, però també et desitjo un bon any.

Virginia Domínguez ha dit...

Jo no sóc, ho prometo... tot i que tinc un bloc des de fa menys d'un any i un altre on no hi escric...

Cris (V/N) ha dit...

Segur que faràs cas, però a casa meva, ja t'espera el teu Regal de Reis del BI'09.... Un plaer, Manel, que tinguis un gran dia :) petons.... i si, era jo!!