15/12/09

Col·laboració

Pinya del 3 de 10, 22/11/09


Com ja he dit algun cop, publicar les teves creacions a Internet suposa córrer el risc que algú les reprodueixi sense el teu permís i sense citar l’autoria, cosa lletja (aquesta setmana he descobert un altre cas, el d'aquesta foto reproduïda en aquest blog). Fins i fot corres el risc que algú en tregui profit, cosa que encara és més lletja i a més és il·legal. Per sort, encara no m’hi he trobat mai.

De vegades, però, trobes gent respectuosa i competent, que no només demana permís sinó que amb la seva feina acaba donant un valor afegit a la teva. El Carlos Luna és un membre de la colla castellera Minyons de Terrassa, usuari de Flickr com jo i autor d’un blog sobre temes diversos, un d’ells el dels castells. Poc després de la diada dels Minyons, quan va veure les meves fotos de l’actuació a Flickr, em va demanar permís per fer servir un parell de fotos per un post en què explica què és i com es fa un 3 de 10 amb folre i manilles, el castell més alt mai fet a la història. El Carlos ha fet una currada important muntant animacions amb les meves fotos a base de desaturar determinades parts de la imatge per ressaltar-ne d’altres. El resultat és espectacular, a més de molt didàctic (de fet, es tractava precisament d’això, de fer una cosa didàctica).

Gràcies, Carlos, ets un crack!

15 comentaris:

Virginia Domínguez ha dit...

Definitivament, enhorabona per permetre la "manipulació" i enhorabona al Carlos per manipular-les d'una manera tan entenedora. Feu un bon tàndem, no heu pensat altres col·laboracions?

Cris (V/N) ha dit...

Doncs, em sembla que col·laboracions així valen la pena, tan per una banda com per una altra.... Bona feina per tots dos, la matèria prima és de primera qualitat, felicitats :)

Manel Marqués ha dit...

Gràcies a totes dues!

Unknown ha dit...

M'encanta la foto de la pinya del 3 de 10! És espectacular! I, de pas, comentar que m'ha fet gràcia la frase del primer paràgraf: "Fins i fot corres el risc...". Suposo que aquest "fins i fot" és una errada i havia de ser "fins i tot", però trobo que en aquest context hi va força bé. Potser podries patentar l'expressió i tot...

El veí de dalt ha dit...

Guapa la foto!

Manel Marqués ha dit...

Ostres, Maria, no se t'escapa una, a tu!

Gràcies pel comentari.

I gràcies també al veí!

Anna ha dit...

una gran col·laboració. enhorabona.

khalina ha dit...

una foto molt xula!
Està molt bé sumar esforços

Anònim ha dit...

I aquí ve la teva "blocaire-amiga invisible" només a dir-te que et vigilo d'aprop a veure si et portes bé.... No deixo més pistes, és suficient amb el que has llegit, jajajaja, o no?

Déjà vie ha dit...

aksta foto si q es captar el moment.

El veí de dalt ha dit...

Manel,
has rebut ja l'email amb el teu amic invisible a qui has de fer el regal, oi?

Manel Marqués ha dit...

Ei, veí!
juraria que vaig respondre el mail que em vas enviar confirmant que l'havia rebut, però sí, t'ho "reconfirmo". De fet, ja l'he visitat per posar-la nervioseta (ui, pista!)

Manel Marqués ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Manel Marqués ha dit...

A l'Anònim(a): ostres, és massa evident per creure'm-ho. Però per si de cas: tu no tindràs pas un jersei amb UNA màniga vermella, oi?

Deixa-ho córrer, responguis el que responguis no m'ho creuré...


A déjà vie, Khalina i - : gràcies!

Anònim ha dit...

uis, no m'espiis, es? que queda lleig, aquí l'espia sóc jo!!!!!!